måndag 25 maj 2009

Hundrafyrtioåtta.

Att ta sitt ansvar för studierna
Svar till Mona Nilsson Denne, förälder Helsingborg, med rubriken "Förlängt dagis inför studentexamen", 22/5.

Du klagar på Skolstaden "alla håltimmar" och resorna till Polen och Costa Brava.

För det första var resan med lärare säkert lärorik med besök till bland annat Auschwitz.

För det andra var resan till Costa Brava utan lärare och frivillig och en resa som de själva betalade. Dessutom hade förmodligen inte lärarna godkänt tre dagars ledighet från skolan den 18-20 maj om eleverna ej uppfyller målen.

För det tredje, är det upp till var och en att ta sitt ansvar för studierna. Så under alla dessa "håltimmar" har eleverna haft möjlighet att arbeta med ämnen som de eventuellt halkat efter i.

Det är vårt ansvar att ha kommunikation med våra barn och skola, redan från dagis och itll studenten. Då behöver man inte oroa sig för betygen.

Från förälder i samma klass, Ramlösa.

HA HA HA yes, all cred till föräldern i Ramlösa. En annan sak som jag också måste tillägga är att lärarna faktiskt inte ger ledigt för Costa vilket ger eleverna tre möjligheter, 1. Stanna hemma och inte få skolk. 2. Skolka 3. Be exemplevis föräldrana sjukanmäla dem varje dag. Dessutom om man har sköt sig innan och tagit de lilla anvar som faktiskt krävs, kan man faktiskt vara frånvarande (skolk) tre dagar med gott samvete. Så lägg ner allt det där du sa va, för egentligen handlar det bara om en elev (möjligen en handfull) och en av dem är din son! Just face it.

Puss & kram

1 kommentar: